torsdag 28 juni 2012

Jag gillar't

Hur har er dag varit? Min har varit stillsam men rätt bra. Jag har mest jobbat och stretat (min man kallar det så när jag städar, alternativt motionerar) och hållit mig i Länsmansgården. I morgon ska jag däremot ge mig ut i stora världen, närmare bestämt till Helsingborg, och min kompis Kajsa. Det blir ett par välbehövliga lediga dagar i syd. Ska bara njuta av sällskapet och av Helsingborg (min gamla hemstad i hedenhös), strosa runt i centrum, åka ut till min barndoms Ramlösapark, bada fötterna i havet. Bara njuta helt enkelt.

Ovan ser ni en knatande figur som jag mötte när jag själv var ute och knatade idag. Han var en liten groda, och han stretade han med, fast åt andra hållet. Varför hoppa när man kan gå liksom? Han stretade och stretade utan att göra minsta skutt. Antingen var han lite korkad, eller bara bekväm av sig. Oavsett vilket; jag gillar't.

Kom och köp!

Nu, mina vänner kommer det ett sommarerbjudande ni rakt inte kan motstå! Jag tänkte slå på stort, och sälja ut en maaaaaassa Biller-smycken. Det är ringar, broscher, örhängen och allehanda nyckelringar som väntar på att bli dina. Samtliga handgjorda av mina egna små korvfingrar.

Jag tar 100 spänn styck för allt utom ringarna, de kostar åttio kronor. Plus moms. Och några ynka korvören i porto, förstås, men det kan ju inte bli så många pix.
Är du intresserad: Maila mig på malin@biller.se, ge mig din adress och säg vilken/vilka du vill ha, så kommer det en litet nätt paket på posten! 

Kom igen, unna dig själv eller en kamrat ett äkta trams-smycke i sann Billeranda! Det är först till kvarn som gäller.

Vi kör igång: Nyckelring Tandgubbe 

Brosch Lady in La la-land 

Nyckelring Oscar

Ring Tandbubbe


 Örhängen Crazy Hat Lady

Örhängen Tyra tittar i diket

Örhängen Bedårande brud

Ring Bedårande brud

Brosch Crazy Hat lady

Örhängen Glosögda Gloria

Örhängen Lady in La la-Land

Örhängen Allt du behöver

Örhängen Tandgubbe

Nyckelring Helga

 Nyckelring Jesus hälsar

Nyckelring Oscar

Sist men inte minst, så FÅR DU denna snajsiga papperspåse med min logga på, PÅ KÖPET!

onsdag 27 juni 2012

the Shit

Jag glömde ta kort när vi var där och käkade idag, så här får ni en bild på Universeums nya sengångare Terje i stället. Snodde den här.


Vet ni hur mycket jag älskar Restaurang Solrosen i Haga? Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som gör att jag trivs så infernaliskt bra där, förutom maten och läget; Kanske är det den slitna, hemtrevliga atmosfären? Folket där? Att de spelar Neil Young medans man käkar är ju nästan det bästa av allt. Jag gillar stammisarna, de som verkar ha växt fast i inredningen, och munhuggs i baren med de som jobbar där, jag gillar lasagnen (varför testa nåt nytt när det är så jäkla gott att man dör lite varje gång), jag gillar till och med den nedgångna damtoan, med spindeln i hörnet.
Solrosen is the shit!
Funderar på att höra om det går att abonnera stället till min releasefest i höst. Det är dags att börja ta tag i det nu. Men inte ikväll, för nu ska jag kläcka idéer till Biller-strippar.

Pöss å gunatt!

tisdag 26 juni 2012

Sluta med tramset









Hej vänner! Ni regnar väl inte bort? Tur att det verkar bli bättre väder mot slutet av veckan, för det här blir man deppig av!
Idag är jag röksugen. Det är inte ofta jag är det numera, men vissa dagar kommer suget tillbaka. Inte värre än att det går att stå emot. Har jag inte rökt sedan i september, ska jag banne mig inte åka dit! Enligt maken, som också har rökt, är det vanligt att det är så, att abstinensen kan dyka upp igen då och då genom livet. Nåt man bara får stå ut med som ex-rökare. Samtidigt tycker jag det luktar vidrigt med cigarettrök, för att inte tala om fimp! Tänkt att jag stank så när jag rökte! Det förträngde jag på den tiden. Något av det bästa jag gjort, och svåraste, var att sluta med det tramset. Jag sparar ca 1500 spänn i månaden, mina lungor värker inte längre och hyn är inte grådassig. The list goes on and on.
Då är det inga problem att stå emot efterslängar av nikotinabstinens.

lördag 23 juni 2012

Helt ok midsommar

Hur mår ni idag? Lite trötta kanske? Jag mår faktiskt riktigt bra. Kanske för att jag höll mig nykter igår. Det blev en ytterst lugn midsommar för oss; Kim jobbade och när han kom hem var liksom midsommarfirandena slut runtom i stan, ja de där små äppelkindade barn hoppar runt majstången och allt är sådär äktsvenskt hellylle ni vet. Inte den sortens firande där vuxna barn super skallen av sig och gör propellern med blomsterkrans på...
Förresten regnade det ihärdigt hela dagen och kvällen. Så vi lagade god mat och höll oss inomhus, efter en liten utflykt i bilen. Helt ok. Så såg vi på Morden i Midsummer och vilade ut sillkoman. Perfekt kväll.
Vad hade ni för er?

onsdag 20 juni 2012

Nämen titta! Det tackar vi för!



Ingen rosenträdgård utan nakna tanter

 När den här kåken byggdes kunde man inte blogga. Bara spatsera runt och konversera, och dricka thé med lillfingret spretande. Om man inte var fattig förstås, då var det barkbrödsbak och spinnhus som gällde. Ändå tycker jag det är alldeles infernaliskt fint.

 Det obligatoriska nakna, åmande fruntimret. Ingen rosenträdgård utan nakna tanter!



 Blomsterprakt i kubik.


...Och så ett skirt, grönt lövtak som avslutning.

Idag har jag traskat runt i en fantastisk park; Trädgårdsföreningen. Jag hade en stark längtan efter att få uppleva natur och blommor, så det var perfekt. En oas mitt i stan, med rosenträdgård, charmiga fik, och fågelkvitter. På ett ställe satt det till och med ett new age-igt barfotabarn med dreadlocks i skräddarställning och mediterade/pratsjöng (är osäker på exakt vad damen gjorde, för jag ville inte störa henne och fråga), och det måste vara ett gott betyg! Eftersom hon satt mitt i gången, var jag dock tvungen att kliva halvt över henne för att komma förbi. Jag ursäktade mig lite besvärat men hon fortsatte bara blunda och le sådär inåtvänt som bara andligt upphöjda människor och de som röker ajabaja-tobak i Christiania gör. Och pratsjöng nåt i stil med "Aaaaavamavalagagafata oooooooo". 

Efter min välbehövliga naturkontakt, tog jag mig till gymmet. Dessa livets kontraster! Svettiga karlar doftar ju inte rosor direkt. Men min själ var i sån harmoni att jag nästan inte stördes alls av oljud och dofter.

Så bjöd jag maken min på restaurang Solrosen efteråt. Perfekt avrundning på kvällen. Älskar det stället!  Lugnt och skönt och anti-snoffsigt, och jäkligt vällagad, prisvärd mat.
När det plötsligt klampade in ett sällskap på tjugo tyska tonåringar, hade vi lämpligt nog ätit upp, och drog oss hemåt i kvällssolen. 

Nu varvar jag färgläggning med att kika på ytterligare en fantastisk brittisk dokumentär, om en familj som får leva precis som under den viktorianska eran, med allt vad det innebar. Tror nog vi kan konstatera, att det var inte bättre förr. Men de byggde jäkligt vackra växthus.

måndag 18 juni 2012

Som sagt...YouTube alltså!

Älskar. Älskar. Älskar.

Tillägg: Är inte pappan i familjen extremt lik Håkan Juholt? En Juholt från fyrtiotalet.

Älskar regniga somrar

Gudda! Eller snarare; gu'kväll! Jag kunde inte blogga igår, för jag var helt fast i det här:



Berkely Suare! En brittisk (what else!) tv-serie som jag följde då det begav sig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag älskar Youtube! Numera kan man ju ha tur och hitta hela filmer/ avsnitt av tv-serier i ett enda klipp, så att man slipper hatta runt. Men även när de är uppdelade i korta klipp, så är det gött mos- Det är ju gratis! Efter det här ska jag ge mig på Huset Eliott. Älskar regniga somrar!

lördag 16 juni 2012

En gammal favorit i repris. Vassego:

Och jag har sagt det förr, jag lär säga det igen; klicka på bilderna så blir de stora!




fredag 15 juni 2012

Ingen ouzo bara flum

Här sitter jag och smakar moussaka i munnen. Det var väldigt gott i ätande stund, så att säga, men nu känns det lite dävet. Jag och min käre var på en riktigt trevlig grekisk restaurant och käkade innan. Kalimera heter stället. Låter ju onekligen grekiskt och fint, men kan ju betyda precis vadsomhelst, vaxpropp till exempel (orkar inte googla på det). Så tror en annan att man går på snoffsig restaurang, kanske uppkallad efter en grekisk gudinna eller något annat exotiskt. Fast varför skulle man vilja döpa sin restaurang efter smojs man har i öronen? Om inte just det är en okänd grekisk delikatess, ungefär som vår surströmming?
Det är intressant det där med språk. Det kan vara en skröna, men jag har hört att Roxette var tvungna att byta namn enbart på Grönland, för där betyder Roxette "diarré". Och lösbajs säljer ju inga skivor.
Fast borde inte Brad Pitt byta namn här då? I och för sig, så vore det ju värre (och liksom mindre manligt) om han hette Brad Mutta, till exempel. Pitt är ju ett rejält, slagkraftigt ord.
Okej. Nu har jag verkligen spårat ur. Bäst att återvända till mitt gråskale-färgläggande innan det här barkar rätt åt pipsvängen. Ska strax leverera ett gäng nya strippar till Hufvudstadsbladet. Den här ovan är en av dom.

Och nej, jag har inte druckit någon ouzo ikväll! Jag är bara flummig.

Den här bilden illustrerar...

Exakt hur mycket jag bryr mig om hur det går för Sverige i fotbollsmatchen.

torsdag 14 juni 2012

Å en liden liden grå kanin


Jag har fått en ny kompis. Hen sitter varje kväll utanför min port och är så liten och rund och söt att man blir alldeles arg. En kaninunge liksom! Hur äckligt sött får det bli? Men små, små mjuka öron och stora, blanka knappar till ögon, och en pytteliten nos som darrar så där sött som kaninnäsor gör. Man vill bara plocka upp pyret och gosa sönder det (det är lite Lenny i Möss och människor över mig), men så fort jag närmar mig, så sätter den sin lilla runda rumpa i vädret och skuttar in i buskarna.
Kanske kan man muta den med snask, så gjorde jag med mina lekkamrater som barn. Nä förresten, riktiga vänner behöver inte trugas!

tisdag 12 juni 2012

Lök på korven


Här tuschas det strippar för fullt; Jag ska leverera bland annat till Hufvudstadsbladet. Och så lyssnar jag på Sankta Psyko av Johan Theorin. Den är rätt seg, men jag måste lyssna klart den för att se hur den slutar. Gammalt mentalsjukhus, barn och underligheter... Bra ingredienser till en bok!
I morse blev jag abrupt väckt av en jordfräs (eller vad det nu var för helvetesmaskin) utanför i rabatten. Ett envetet, vinande ljud som nästan fick tänderna att skallra på mig där jag låg i sängen, desperat tryckande en kudde över huvudet för att förgäves försöka stänga ute oljudet och sova vidare. Men nej. Efter en halvtimmes vinande var jag tvungen att ge upp och kravla mig ur sängen, för att möta en ny dag med ett surmulet "Grrr!"
Så dagen började inget vidare. Jag har sedan skrotat runt för mig själv och luktat lök ur munnen, ända tills maken kom hem, då luktade jag lök på honom med. Kryddiga italienska korvar till lunch är ingen hit, särskilt inte om de innehåller oerhörda mängder lök.

Nu ska jag sluta vara sur, och återgå till tuschandet. I morgon far jag in till staden och är social, förhoppningsvis med fräschare andedräkt.


söndag 10 juni 2012

Yes we can, typ

På bilden ser ni ungdomspersoner, sådana som behärskar sociala medier. Men inte mycket mer. Ett klick, och serien är läsbar!


Jag sitter här och grunnar. Det gör jag rätt ofta. Ibland glimrar det till och blir till nåt bra. Men nu går jag visst bet. Kanske ni kan hjälpa mig? Jag ska ju släppa en ny humorsamling till hösten; Allt du behöver. Och jag vill ju förstås att den ska sälja riktigt bra (och få finfina recensioner, få Mats Gellerfelt på SVD att göra små glädjekrumbukter och utbrista "Ack! Hur kunde jag skriva så elakt om denna begåvade människa? Jag måste genast göra bot och lära mig en del om serier!", bli riktigt snygg och bra och, ja, ni hajar!). Så jag tänkte göra som Obama, att utnyttja sociala medier. Yes we can, typ. Men hur fasen gör man?? Jag blir mest stressad av Twitter och Instagram är kul därför att jag inte ser någon prestation i det hela. Annars tycker jag mycket är som lågstadiets gympalektioner; en del är väldigt poppis, och andra blir alltid valda sist till laget. Eller på skolgården, där de coola ungarna hängde i klungor och hade massor av kompisar. Jag känner mig mest misslyckad och får prestationsångest bara för att andra har såååå många följare och är snajsiga på alla vis. Nåväl.
Jag blir inte klok på hur man gör för att bli stor på nätet, trots att jag ju bloggar och vet hur man använder en dator. Och Google och jag är tajta.

Så ni kloka ungdomar, hjälp en 33-årig tant att sprida reklam för sin bok, "online" som ni visst säger! Och kom med matnyttiga tips!
Som tack får ni här en favorit i repris:

-Nick Borgen med superhiten World Wide Web.

Så kanske ni kan reda ut det där "internätet" för mig!

Gäsp!

Goder afton! Ni kan aldrig ana var jag sov natten till idag! ... I finkan! Närmare bestämt på Långholmen, fast numera är där ju omgjort till hotell. Maken och jag var i storstan för att kolla teater. Han tyckte det var en snajsig idé att boka in oss där, som överraskning. Och det var det ju också, bara det att jag (ni som läst Om någon vrålar i skogen vet ju...) snappar upp en hel del grejer som inte alla andra gör, och i ett gammalt fängelse är det ju inte guds bästa barn som spökar, om man säger så. Med risk för att låta flummig nu, så kan jag säga att energierna därinne var rejält dränerande. Och jag sov inte helt gott om natten. Men ändå, en annorlunda upplevelse. Och nu ska det bli skönt att krypa ner i sin egen, spökfria säng. Gäsp!

torsdag 7 juni 2012

The Loner

Häj. Idag har jag varit totaleremit. Jag är det ibland, när världen runt mig blir för skränig. Jag tror jag är en sån där hsp; Highly sensitive peronality. För jag kan ofta bli överväldigad (hittar inget bättre uttryck) av alla intryck man bombarderas med, och att vistas bland mycket folk och i bullriga miljöer tar oerhört på krafterna. Då behöver jag såna här dagar i ensamhet, när jag kan glida runt i lugn och ro med bara mina tankar (till skillnad från alla andras...).
 Har ni läst om hsp? Annars finns det massor av bra info på nätet, tex här. Vi är visst inte helt ovanliga. Personligen, tycker jag det är himla skönt att ha fått en förklaring till varför jag är som jag är. Och att det inte är en störning eller något sjukt, utan tvärtom, något helt normalt, som ca 20% av mänskligheten (och tydligen djuren också) är. Känsliga, öppna, med känslespröt att pejla med.

Nu ska denna loner ut och knata i skogen. Där hämtar jag också mycket kraft. Och i morgon tänker jag bestämt fara in till ateljén, för jag är bara eremit korta stunder i stöten.


Här får ni en annan bra loner!

onsdag 6 juni 2012

Ha haa! Jag dör!


Sengångare efterlyses


Jag har fastnat i vinkelvolten. Eller snarare; på Youtube. Kan inte få nog av såna här klipp! Och VILL ha en sengångare att gosa med, en som säger "mäeh?" sådär gulligt förvånat och ser alldeles tramsig ut när den badat. Nån som har några på lager? 

tisdag 5 juni 2012

Morfar

Jag saknar att klappa din kind. Jag saknar din underfundiga humor och hur du plirade med ögonen. Jag saknar doften av din verkstad, och tryggheten därinne med dig. Jag saknar dina starka kramar och din närvaro. Jag saknar ditt lugn, hur du kunde förklara saker så att man förstod dom och få mig att känna mig som den bästa och smartaste i världen. Jag saknar din envishet, din noggrannhet, din stolthet i det du skapade med dina händer. Jag saknar dina händer också, skrovliga av arbete. Din stora hand höll min lilla barnhand om sommaren. Jag saknar att höra din röst, att gå promenader med dig, att bara vara i samma rum och vara tyst.
Jag saknar allt med dig morfar.