måndag 21 maj 2012

Snorsprättaren

Bevismaterial A


Ett moraliskt dilemma till er kära vänner; Säg att ni tar femmans spårvagn en stekhet majdag in mot stan. Ponera, att vagnen är nästintill fullsatt (så det går inte att byta plats). Föreställ er vidare, att där går på en liten man, som så snart han satt sig (en liten bit från dig, i profil, dock ej helt bredvid), harklar sig så där slemmigt ("Hrghscgh") och spottar vit/gult slem i papperskorgen framför sig några gånger! Efter det lutar han sig tillbaka igen, för att med omsorg peta näsan, noggrant undersöka sina fynd, varpå han sprätter iväg dom, en efter en, runt sig i vagnen.

Ha nu i åtanke att det med femmans spårvagn tar ca 20 minuter in till stan, 20 minuters snorkusesprättande och grävande. Halvvägs går det på en oskydig tjej, sätter sig en bit från mannen, medförande förtäring. Hon är precis i snorsprättarens line of fire, men ser inte hans grävande, efterom hon är vänd lite bortåt och är helt inne i en mobildiskussion. Men du ser allt.

 Frågan är nu; Vad gör du? Säger du till gubben? I så fall hur? Tar du till våld? Hur mycket? Sprätter du snor tillbaka? Och varnar du tjejen? Vad är civilkurage i denna fråga?

Eller gör du som konflikträdda Biller, och snörper på munnen med äcklad min, ger onda ögat, men håller käft ända från Länsmansgården till Brunnsparken, för att sedan ondgöra sig över den folkvettslöse i sin blogg?

Oh, vad ska en stackars flicka göra?

1 kommentar:

Anonym sa...

...jag skulle göra som du...

Anneli