torsdag 8 december 2011

Mojset på insidan

Ja, jag kanske ska förklara mig lite, ifall det förra inlägget var lite förvirrande. Det var mycket riktigt det billerska blodet uppförstorat på bilden. Jag var nämligen hos en näringsterapeut igår, som stack mig för att kika att allt stod rätt till, och vad man kunde göra för att ändra på saken, skulle det nu vara så att det inte gjorde det. Det visade sig att jag hade en rejäl järnbrist (eller "hjärnbrist" som jag såg att jag antecknat när jag kom hem. Ett samband??), plus b12-brist. Äntligen en förklaring till denna trötthet! Jag ska peta i mig lite tillskott och äta rätt, så löser det sig. Och skippa kaffet, tyckte hon. Men det vet jag inte om jag vill... Vi får se.

Visst är det häftigt och lite läskigt att tänka på, att vi alla har en massa grejs på insidan, som vi bara kan se om det, så att säga, plockas ut, eller röntkas fram. Sånt kan jag fastna i att tänka på när jag inte har något bättre för mig. Och hur fantastiskt det är att allt det där mojset inne i en fungerar och jobbar, utan att vi behöver tänka på det. Jag minns ännu hur glad jag blev över en läkares komplimang när jag gjorde ultraljud på magen. Han sa att jag hade en väldigt fin mjälte. Det ni! En fin mjälte! Jag ångrar till denna dag att jag inte bad att få en utskrift på ultraljudet. Men jag hade en känsla av att endast blivande föräldrar brukade få sånt efter ett besök. En fin mjälte är mycket coolare än en bebis.

Nu ska jag sluta tänka på mojset på insidan. Måste fokusera på en sista jobbspurt, samt packning, innan malmöresan i morgon.

Häj

2 kommentarer:

S sa...

Malin! Är en socionom från Karlstad som jobbar i SKÅAUNEE som är grymt imponerad av vad du gör och som har gått ut och köpt alla dina böcker av ren "awe" - fanfar! Nu arbetar jag med trasiga ungdomar och har speciellt ett flickebarn som blivit utnyttjat av sin far under uppväxten på mitt s.k. bord. Hon har aldrig pratat med någon om detta, aldrig fått höra "du är inte ensammen". Det finns inga gruppverksamheter i kommunen jag jobbar. Jag undrar - du planerar inte någon föreläsning/något i den stilen inom kort i Skåne man kunde ta med sig tjejen till???? /S

Malin Biller sa...

Hej S!
Vilket bra och viktigt jobb du gör! Jag och en vän har startat en seminariegrej tillsammans. Kika gärna in här : http://malinochhelena.blogspot.com/

Hon har massor av erfarenhet att föreläsa, och har skrivit mycket om barn som växer upp i trasiga familjer. Och jag har ju min bakgrund. Just nu finns inget inplanerat till just Skåne, men det kan definitivt ändras!
Ha det gott och hälsa flickan att hon inte är ensam!!
Mvh

Malin