torsdag 25 oktober 2012

Gniden serietecknareHäj. Jag är inte lika självbelåten som jag ser ut. Mer uppgiven.
 Har ägnat en dryg timme åt att försöka ta ett hyfsat foto på mig själv, att använda i tidningssammanhang. En pressbild, typ. Min gamla är för gammal. Och jag är för snål för att anlita en riktig fotograf.
Men jäkla kamera, att vara seg! Det tar en mindre evighet för den att fatta att man vill ta ett kort, måste trycka hårt och länge på knappen. Vilket resulterar i, att man liksom skakar till kameran varje gång, med följd att varenda kort blir mer eller mindre suddigt. Inte blev det mycket bättre när maken försökte sig på att föreviga mig. Mycket kan han, men någon fotograf blir han aldrig.

Men jag ger mig inte! För eller senare ska jag få till ett skarpt kort, med bra belysning, om det så är det sista jag gör!

Fast å andra sidan, om det är så att det sitter någon äkta fotograf därute och mer än gärna vill donera sina tjänster till en gniden serietecknare, så är jag ju inte den som är den!

3 kommentarer:

CMB sa...

Hahaha, blir samma sak när min man ska fota mig. Alltid suddig! Tur att det finns speglar, annars hade jag trott att jag såg ut så ;-)

Malin sa...

Gör det utomhus, då blir det alltid bättre ljus (om det inte är natt förstås). Och automatiskt fin bakgrund. (Om man inte står framför en gödselhög förstås.)

CMB sa...

Tack för tipset! Men jag vete sjutton om han skulle lyckas då heller :-) Problemet är att han trycker av för snabbt (hehe ;-). Han hinner liksom inte fokusera...