tisdag 23 oktober 2012

Höstdrömmar

En ruta ur min nya serie till I väntan på tomten (Semic)


Herregud, vad bra och hemsk Torka aldrig tårar utan handskar var!! Se den, om du mot förmodan missat miniserien! 

När jag inte ser på webbteve, tuschar jag för brinnande livet just nu. Det är deadline för Billerstripparna. Lyssnar på en halvbra deckare i brist på annat. Ni vet ju, hur kräsen jag är när det gäller böcker, det ska mycket till, för att jag ska fastna i en historia. Och det hänger mycket på uppläsaren. Den här utspelar sig i Göteborg, så det är ju lite kul att kunna känna igen platserna som beskrivs. Även om Biskopsgården, där jag bor, beskrivs som ett hemskt ghetto, där det bara är en massa trafficking och droger. 

Jag tog mig också en promenad från Grönsakstorget till ateljén idag. Satt där några timmar och skissade Galago-serie. Så totalt uppslukad av berättelsen och musiken jag lyssnade på, att jag höll på att skita knäck, när min kollega Max kom och sade hejdå. 
Apropå knäck: visst är det härligt att det snart är advent! Jag har precis gjort färdigt en julserie till tidningen I väntan på tomten. Den blev rätt fin, handlar om ett spöke som bestämmer sig för att fira advent.

Det lyser i några spridda fönster i höghusen utanför. Som miljonprojekts-dockskåp, riktigt fina. Innanför de flesta fönstren ligger ghettots invånare och sover. Och drömmer höstdrömmar om soliga stränder och inoljade män i palmer. Det ska jag också göra nu. Eller inte. 
Här har ni en som nog gillar att olja in sig!
Natti!

2 kommentarer:

CMB sa...

Hahaha... Läste DUSCHAR "för brinnande livet just nu". Sedan fortsatte det med "Det är deadline för Billerstripparna".

Blir du extra renlig då?, tänkte jag, sedan såg jag att det stod TUSCHAR.
Så kan det gå ;-D

Malin Biller sa...

He he, ja ibland är det lätt att läsa fel:-)