onsdag 10 oktober 2012

När syndafloden kommer


Natti natti från vårt nya läs/mys/gäst-rum! Mest är det min lilla budoir, min trygga grotta, där jag kan kura ihop mig i soffan och varva ner efter en dags serieslit. Maken delar inte helt min vansinniga "plotter-artonhundratalssalong möter lantligt trettiotal-stil", men låter mig tålmodigt hållas, så länge jag lovar att inte plottra ner alla rum. Måste sitta på händerna. Varför bad jag mina kollegor om loppistips i stan??

Åhoj! Jag är trött. Måste verkligen vända tillbaka på dygnet (hur många gånger har ni hört mig säga det?). Men den sista tiden har varit slitig. Och kul.

Det mesta är uppackat nu. Vi börjar få det riktigt fint. Jag inväntar bara mina pepitarutiga gardiner från Ellos postorder, så är mitt nya arbetsrum komplett.
Maken och jag tog oss en sväng till Ikea igårkväll. Det var något mindre av en pärs än det brukar vara, för klockan halv sju en vardagskväll var det nästan inget folk där. Förutom i kön till korven, där hade alla samlats, bara för att jag för en gångs skull ville ha mig en plastig fransk hotdog.
Vi kom hem med nya gardinstänger till våra breeeeda fönster, förvaringsboxar, avfallshink, krukväxter och annat skoj. Och så okynneshandlade jag en liten lampa också, som kommer matcha mina nya gardiner (finns det någon bot mot denna tantsjuka?? Botox invärtes?). Nu känner jag en närmast euforisk tillfredställelse, nästan lika stark som den gång jag hängde med Greger till Gekås i Ullared, och kom hem med kassarna fulla av rengöringsmedel och plastpåsar. Jag bunkrar inför apokalypsen.
När syndafloden kommer vet jag en som i alla fall har ett rejält lager bakplåtspapper!

1 kommentar:

CMB sa...

Härligt att ni börjar komma i ordning :-)