tisdag 2 mars 2010

Ingen kris, bara kaffekalasTrettio år sedan, those where the days!Imorgon fyller jag tant- hela trettioett år. Det är väldans konstigt. Tänk att jag är så gammal! Det känns som igår, jag tultade runt i bruna plyschbyxor i Ramlösa. Eller, nä, det gör det faktiskt inte. Men att jag skulle ha blivit en sån där vuxen, det har jag svårt att förstå. Nåväl, någon kris ska jag inte ha, den hade jag när jag fyllde 22, och inte hade blivit serietecknare på heltid ännu, utan slavade i hemtjänsten.
I stället för kris, blir det lite kaffekalas här hemma, för är man tant så är man. Det ska bli trevligt. Jag ska botanisera bland småkakorna nere på Birgers Café i morgon, och kanske slå på stort och köpa en tårta. Förvisso är jag nästa prästfru, men baka kan jag inte.
Dagen har jag ägnat åt att texta tyska strippar (det är en jävla massa långa meningar de har för sig, de där tyskarna! Pratbubblorna räcker inte till.) samt gått lite ärenden på stan. 50% rea på Euroshoppen! Köpte dock ingen glassko att ha jordnötter i. Jag har också blivit intervjuad av Södermanlands Nyheter och Sörmlandsbygden, inför boksläpp, föreläsning och utställning.
Mer har jag inte hunnit, men kvällen är ung.
Fotografen från SN hade ett sjå med att få mig att posera naturligt inför kameran. Jag tycker INTE OM att vara med på kort. Ser alltid lite småstörd, och livrädd ut när jag fastnat på bild. Annat var det i min barndom. Mammas moster jobbade på Allers och så fort de behövde en unge till ett fotoreportage fick jag rycka in. Nepotism, typ. Min modellkarriär blev dock kort. Kanske tyckte de att jag blivit för knubbig? På den tiden kunde jag vara hur naturlig som helst framför kameran, om de bara stack till mig en glass mellan varven.

Nä, nu får jag fortsätta med tyskan. Kanske ska jag unna mig att titta på en konstig dokumentär också. Barn som vill byta kön, tror jag den hette, och det lät ju lovande. Hoppas att den där om killen som hade vårtor över hela kroppen, så att han såg ut som ett äckligt, knotigt träd, går i repris, för den missade jag. Kanske kan man ringa Kanal Fem och önska sig det i födelsedagspresent?

1 kommentar:

Helena sa...

Grattis! :-)