fredag 4 mars 2011

Ryska sjukan

Just chillin'. Fan vilket skönt djur!


Idag är jag en sengångare. Slö, sävlig, sömnig och låååångsam. Och kanske lite luden här och var. Vill man slå ihjäl lite tid är det lätt att snöa in på en massa gulliga djurklipp på Youtube. Som det här eller denna snutt. Fast min nya favvo alla kategorier är ändå sengångaren. Jag vill HA en sån här!! Alternativt vara en, och bara hänga hela dagarna, äta och krafsa mig i rumpan då och då. Och det ser lätt ut att greppa en penna med de där snajsiga klorna.

Trots min seghet har jag idag lyckats åstadkomma lite i jobbväg; ritat en serie till Ersta, skissat barnbok, förberett utställning och workshop i Trelleborg och lite sånt. Mannen i mitt liv har legat klubbad av influensan några dagar. Om årets flensa var en kvinna skulle hon inte vara en anemisk högfärdsfröken, nej den här sjukan är mer som en enorm rysk kulstöterska med mycket ansiktsbehåring och stora lökringar. Halva Sverige tycks ligga sjuka. Kanske ska vi därför döpa den till Ryska sjukan? Säkert kom den med den där rostiga skorven till ubåt de hittat i Östersjön nyligen, bassiluskerna har legat latent i ett antal år för att sedan med en knapptryckning från lille Putin skjutas ut ur en ampull och krypa upp till oss, icke ont anande svenskar.

Eller så har jag en aning för livlig fantasi. Nähäj, nu ska jag sega vidare.

pöss å kram

1 kommentar:

MoWe sa...

Hej på dej! Sengångaren hör definitivt till mina "favvon" också. Hade ett exemplar i min blogg för ett tag sedan. Hittade honom bakom lås och bom på djurparken men trots han var berövad sin frihet störde det honom inte ett dugg. Hängde där helt nöjd och slappt och tog sig ett salladsblad då och då. Men lite krångligt skulle det kanske vara att äta upp och ner?
http://moasmirakel.blogspot.com/2011/02/art-meets-ice.html