onsdag 26 maj 2010

Trista tankar och sura gubbar


Jahapp, då var man på väg hemåt igen. Uj, vad skönt! Det har varit en intensiv vecka, men ganska kul. Funderar på att luta mig tillbaka och snarkdregla en stund, men först vill jag blogga lite.
Idékläckandet går trögt just nu, har fortfarande en släng av prestationsångest sedan min jobbsvacka i höstas. Eller; idéerna till strippar har jag, men jag censurerar dom innan de hunnit sättas på pränt. Ett tag funderade jag tillochmed på om jag skulle sluta göra Biller. Det är så lätt att tappa tron på det man gör när det känns som om man kämpar i motvind. Lägg till ett antal sura läsargubbar som klagade på serien, och mitt tecknarsjälvförtoende var i botten.
Men jag VILLE fortsätta. Så det gjorde jag. Nu har jag tecknat mer än 800 strippar sedan starten!
Måste försöka tro på biller-serien igen. Den SKA in i fler tidningar! Jag får försöka att avskärma mig från trista tankar och sura gubbar, och hitta tillbaka till glädjen jag kände när jag skapade serien, innan svackan. Men nu är den i alla fall tillbaka i Södermanlands nyheter!!! Ett steg i rätt rikting. Det är jäkligt kul. Och om bara jag tror på den, kanske den kan nå riktigt långt.
Erövra världen, typ. Men ett steg i taget, first we take Södermanlands Nyheter then we take Berlin!

6 kommentarer:

Helena sa...

Det beror säkert på Göran Carstorp som är chefredaktör på Sörmlands Nyheter. Han är en trevlig prick som jag hade som chef på min praktik på en liten tidning i Huddinge en gång i tiden. Minns bland annat hur han, när alla satt tyst koncentrerade och jobbade, plötsligt med stark stämma började sjunga, på finlandssvenska "Vem är du, vem är jag, levande charader!". Fler såna chefredaktörer och Biller finns i varenda tidning. :-)

Erika H sa...

Bra Malin, vi vill se Biller i alla dagstidningar! Det skulle vara så tråkigt om inte dina strippar fanns.

P.S. Jag fick VÄLDIGT trevlig post för några dagar sen. Uhh va roligt!

Pidde sa...

Oj, blir du inte SPORRAD av sura gubbar som klagar?
Själv blev jag stolt när min gamla kultfilmsspalt i Nordvästra Skånes Tidningar retade upp alla pensionärer i Båstad i mitten av 90-talet. Redaktören blev nedringd ett par gånger.
Fast min spalt var aldrig nerläggningshotad. Den blev bara värre.

Lilla Kompisen sa...

Jag skulle vilja läsa lite mer serier på din blogg! Tjolahopp!

Malin sa...

Om du inte får stripparna publicerade så får du gärna skicka dom raka vägen hem till mig. Jag tror mitt kylskåp snart är tapetserat med Rocky och Biller. :)

Henrik Fakir sa...

Du får verkligen inte sluta med Biller. Trots att jag bara kan läsa dem i Elvis så är de helt klart värda att vänta på.
Rita gärna fler Gubbe-tavlor. "Gubbe med pärlörhänge" är helt fantastisk. Självklart framsidematerial för nästa Billerbok.

Många Kramar
Henrik