torsdag 10 juni 2010

Charmigt sommarstugefort uthyres


Mitt finfula fort

Bäst att klättra upp och vakta det.

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen, i alla fall på klipporna ute vid femöre. Där har vi vandrat idag, Annika och jag med hundar. Klättrat uppför branta klippor som skulle få den mest rutinerade bergsklättraren att hisna. Okej, där tog jag kanske i lite. Men bara lite. Hundarna var sjövilda och rullade sig i allt äckligt som skogen och havet hade att erbjuda. Minstan såg inte klok ut, först sprang den mörka lilla hunden rätt in i en gegga av illaluktande, gult havsskum, sedan in som ett jehu i skogen och när kom ut hade hela skogen fastnat i hennes skumtäckta päls. Hon liknade någon sorts chokladboll som rullats i allt annat än cocos.

Jag hittade mig ett fint gammalt fort därute, hela Femöre har varit militärt och vill man kan man gå guidade turer i det underjordiska systemet av gångar och grejer. Vår granne är guide. Han kör även Lions lilla blå tuff tuff-tåg om somrarna och det jobbet kräver ju sin man. Men nu kom jag visst från ämnet.
Det där fortet kunde man ju förskansa sig i de där pms-dagarna, däremellan kunde man hyra ut det som sommarstuga. Vad tycker ni jag kan ta för det? Tyskarna betalar bra, har jag hört för charmigt svenskt.

Vi vandrade och klättrade en timme, sedan var det skönt att sätta sig i bilen. Promenaden var precis vad jag behövde! Varför tar jag mig inte ner till havet oftare? Det ligger ju runt knuten, bara en bit bort med cykeln. Det får bli bättring ! Mer natur i sommar, det är mitt heliga löfte.

Nu ska jag skissa en massa, och kan äntligen unna mig att lyssna på en riktigt bra ljudbok!
Skickar er alla en riktigt blöt puss genom cyberrymden "Schmack!"

Inga kommentarer: