tisdag 14 september 2010

Öststatsklumpar och snälla västvärldsmänniskor


Min tvilling


Först av allt: Tack Peter för fina bloggnomineringen! Det värmer verkligen!
Och tack alla ni läsare som förgyller min dag med era kluriga kommentarer!

Vad tror ni jag har gjort idag? Ni får snask om ni gissar rätt! Kom igen! Just det, precis, jag har jobbat och sovit. Som vanligt. Mitt liv är inte så spännande just nu, så mina blogginlägg blir nog därefter. Men vänta bara tills jag kommer ner till Göteborg om en dryg vecka, då händer det grejer vill jag lova!

Var kommer det här enorma sovbehovet ifrån? Och sötsuget? Vad gör man åt det? Det är så olägligt, måste ju hinna bli klar med en massa jobb och förberedelser inför Bokmässan. Fila på mina seminarier framförallt. Jag hatar att inte vara ordentligt förberedd.
Det är väl hösten antar jag. För jag väntar inte smått. Men kanske har jag en sån där klump i magen; min ofödda tvilling. Såg en dokumentär om det en gång, en liten kille som hade jättegravidmage och ingen fattade varför tills de upptäckte att hans tvillingbrorsa legat där och parasiterat på honom hela hans liv, outvecklad och dan. Vill minnas att pojken (pojkarna?) levde i nån öststat och att snälla västvärldsmänniskor lät pojken få en operation. Västvärldsmänniskor tycker om att göra sådant, så länge de outvecklade stackarna kommer ihåg att visa tacksamhet. Får dom att känna sig lite som Jesus ungefär, fast utan den där ofräscha korsfästningen. Hursomhelst; De plockade ut brorsan, han var en oformlig grå klump med naglar och stort svart, buskigt hår. Minns inte vad de gjorde med honom sedan. Västvärldsmänniskorna trodde nog att familjen skulle koka gulasch på klumpen. Hoppas de gjorde det! Och att de visade sin tacksamhet genom att bjuda jesusfolket på mustig soppa!

Undrar hur min ofödda tvilling ser ut? Ligger hon där i min mage och suger min energi och gör mig hungrig på sött? Tänk om hon är skitsnygg? Säkert är hon ond, som i de dåliga såporna. Hur ska jag bete mig mot henne när hon kommer ut, om hon är snyggare än jag. Tänk om hon försöker stjäla min karl! Och är hon lika ful som öststatsklumpen kan man ju inte gärna ta med henne på Bokmässan, då skulle jag skämmas ögonen ur mig. Nä, hon får stanna kvar i magen tills mässan är överstökad. Får ta lite extra tupplurar och äta snask för två så länge!

Inga kommentarer: