söndag 10 april 2011

Gråtlåtar och gubbar

Notera Adolf Hitler uppe i vänstra hörnet!

Tjänamoss! Nu rasar snart vintern ut bland våra fjällar, eller hur det nu var. Den biten gillar jag, får noppeskinn när manskören sjunger den på valborg. En av mina "gråtlåtar" (som gör mig tårögd på ett sentimentalt och högtidligt vis), förutom Internationalen, och några andra sånger som jag inte riktigt står för, så dom tänker jag inte rada upp här. Det om detta.

Jag och min älskade har haft en mysig helg i Stockholm. Vi fick ett infall och for dit igår. Riktigt trevligt! Det var kulturnatt med massa jippon runtom i stan. Vi passade på att vandra runt på Medelhavsmuseet bland mumier, krukskärvor och annat gammalt i totalt mörker. Ficklampor var det enda man hade att lysa sig med. Här och var var det små läskiga performances. Rätt kul. Så lite nattamat på det innan det var dags att slänga sig i den bekväma hotellsängen och få sin skönhetssömn.
Hittade världens roligaste lilla butik strax intill; en liten träsnideriverkstad med en massa små täljda trägubbar i skyltfönstret a´la Döderhultarn. Urban Gunnarssons träsniderier hette den visst (bra titel på en serie...hum...). Små gummor och krumma gubbar, samt diverse stadshuvuden och historiska personer trängdes innanför rutan. Och så Hitler, i full mundering, med liten röd hakkorsarmbindel och allt. Vem går in och köper en mini-Führer att ha i vitrinskåpet? Jimmie Åkesson kanske.

Undrar vad han har för gråtlåt. Förmodligen något med Ultima Thule.

2 kommentarer:

Helena sa...

Jag har köpt en gubbe där. :-) Fast inte någon av de färdiga, utan ett porträtt/karikatyr på en kille när han fyllde år. Det blev väldigt lyckat.

Zambezi sa...

Jag vill ha en miniatyr av Gbagbo i mitt vitrinskåp bredvid herdinnan i Meissenporslin!
P o K,
M