söndag 18 april 2010

Muuuuoahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Nähä, det gick inte att ladda upp en film med det långsamma bredbandet. Då får ni se den när jag kommer hem istället. Jag har sovit som en stock inatt, så skönt att vara på landet. Sedan har vi mest ätit hela dan. Mamma och jag tog oss en tur till stan för att fika, men hamnade på Läckö grill istället, där vi tog varsinn Bamse special. Jag med mos, hon med "hälta hälta", dvs häften pommes, hälften mos, ett ytterst västgötskt snabbmatspåfund. Mamma och Jarl sitter uppe och ser på Morden i Midsummer, men jag känner att jag måste jobba en stund till, innan det är dags för spöktevemaraton på TV4 Plus. Känner att jag börjar vicka förnöjt på tårna vid tanken.

Som sagt, sov jag hårt inatt, men hu vilka drömmar. En liten, ettrig Ingmar Bergman följde mig vart steg jag tog. Han hade alla sina dämoner med sig och jag ville inget hellre än bli av med den otrevlige, inbilske gubbstrutten. Så går det när man lyssnar på hans självbiografi Laterna Magica innan man ska sova. Jag har aldrig varit någon bergmanfanast, och efter denna läsning (lyssning) tycker jag att han framstår som ytterst otrevlig och extremt självupptagen. Men en sak är skönt tycker jag, han vältrar sig i pinsamt intima detaljer om kroppsvätskor av alla de slag, och är närmast besatt avsitt eget bajs! Om han, som var så finkulturell fick prata snusk, måste väl jag också få det. Men den är en svår konst; Hur prata bajs utan att det blir buskis? Känner att jag får lämna över det till Fråga Lund.
Fast sådär väldigt finkulturell vill jag väl inte bli, bara så att jag kan bli inbjuden till tillställningar med damer i fotriktiga skor, Gudrun Sjödénkläder och lila sjalar. Ska nog satsa på att bli en kulturtant, det verkar skojigt.
Men åter till Bergman; jag stöööör ihjäl mig på hur han koketterar med sin ångest, och får sitt dåliga mående att framstå som så mycket tjusigare och allvarligare än "vanliga" människors. Snälle Ingemar, jag vet att du är död och så, men sluta tala om dig själv i tredje person, och för Guds skull, lägg av med att säga att "jag kastade mig på sängen, utom mig av förudmjukelse och självförakt, demonerna rev och klöste i mitt sargade innanmäte". Skärp dig och var som folk! Det räcker att du skriver "La mig i sängen och mådde skit."
Nä, nu ska jag förglägga en timme till, sedan är det dags för spöken. Skrämde förresten skiten ur min stackars mamma innan, när jag visade ett klipp från Youtube där man får se Michael Jacksons spöke... Kolla in den vet jag!

http://www.youtube.com/watch?v=6zu9svX2L7A

Sleep tight... Moahahaaaaaaaaaaaaaaa

3 kommentarer:

Viola Vamp sa...

HA HA! Exakt så där känner jag också! Varför brodera ut sin ångestjävel som om den vore något tjusigt? Eller i statusraden på Facebook skriva om den "låååååååånga, friska powerwalken man tog, pigg och glad, ett par timmar innan _den balanserade och hälsosamma frukosten_"? Säg som det är, människor! Ni dallrade ner till Sibylla och tog er en 150-grammare!

Alva sa...

Häj, häj Malin! Först ville jag säga att jag är totalt överförtjust i dina serier och skrattar så jag nästan kissar på mig när jag läser dem.. Sen så ville jag säga att jag också gillar din blogg VÄLDIGT mycket, och att det är väldigt synd att det inte finns en "följa"-knapp så man ser när du uppdaterar dig.. Och det var det jag ville säga... *hosthost*

Jah...

Malin Biller sa...

Viola: Hi hi, ja precis! Det ska vara så jäkla fint. A-människor-wannabes!!!
I myself am prod to be a B-människa!

Alva: Häj häj! Tack snälla, jag blir jätteglad!! Bra om mina serier kan funka som knipträning också;-)
Ja, ska se om jag kan fixa nån sån där knapp!
Jah hah intönätt hemma.
Jah!